Η Εταιρία ΙΩΠΑ δραστηριοποιείται από το 1973, με τον ιδρυτή Ιωάννη Παπαδημητρίου, έχοντας ήδη 25 χρόνια ως μελισσοκόμος, να ξεκινάει να τυποποιεί το Θασίτικο Πευκόμελο. Μαζί με την σύζυγό του, λόγο της μεγάλης τους αγάπης για τον αγροτικό τομέα, ξεκίνησαν να παράγουν την Θασίτικη ελιά θρούμπα και να τυποποιούν το δικό τους τοπικό Ελαιόλαδο.
Το 2004 τα μέλη της Εταιρίας αυτής, με την βοήθεια του προγράμματος Leader plus ιδρύουν ένα σύγχρονο εργαστήριο μεταποίησης αγροτικών προϊόντων Θάσου. Με την ευκαιρία αυτή, διεύρυναν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στον χώρο των γλυκών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές Θασίτικες συνταγές των προγιαγιάδων μας, με τα ποιο αγνά υλικά, φρέσκα φρούτα και καρπούς, γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες. Χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. Πλέον η επόμενη γενιά συνεχίζει να επιτελεί πιστά το έργο. Κρατώντας ζωντανές τις αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές.
Στόχος της είναι να εξελίξει και να προσθέσει ακόμα περισσότερη ποικιλία καλύπτοντας τις ανάγκες της εποχής. Χρησιμοποιώντας αγνά υλικά που παρέχει ο τόπο μας.